Parkour i skolan

Hoppa in i Lärande och Äventyr

Hej idrottslärare!

Denna sida vänder sig till dig som undervisar i idrott eller innehar en liknande funktion på en skola och söker stöd eller assistans för att introducera parkour till dina elever. Vi är flexibla gällande olika former av samarbete och presenterar här några alternativ för hur vi kan bistå er.

PS: Om du som förälder läser detta, uppmuntra gärna din barns skola att ta del av detta.

Parkour på lektionen

Är ni redo för en spännande utmaning? Vi är stolta över att erbjuda alla skolor i Västmanland en unik möjlighet – en helt gratis Parkourdag hos oss! Detta är ett perfekt tillfälle att låta era elever uppleva glädjen och spänningen med Parkour, en aktivitet som inte bara främjar fysisk hälsa utan också ökar självförtroende och samarbetsförmåga.

För de skolor som önskar fortsätta sitt Parkouräventyr efter den kostnadsfria dagen erbjuder vi möjligheten att boka en heldag med Parkour, till ett förmånligt pris på 2750 kr eller 395 kr per timme. Detta inkluderar en full dag med professionell instruktion, där vi dyker djupare in i Parkourtekniker och -filosofi, skräddarsytt för att passa era elevers behov och önskemål.

Bakgrund

Parkour utgör en unik form av fysisk aktivitet som inte kräver någon specifik utrustning eller klädsel. Det är enkel att börja med, det finns ingen tävlingsaspekt, och det är framförallt oerhört underhållande. Vår ambition är att motivera barn till att vara mer aktiva under rasterna, vilket kan bidra till förbättrad koncentration under lektionstid. Det är väletablerat att fysisk aktivitet har en positiv inverkan på akademiska resultat, men det finns inte alltid möjlighet för organiserade idrottslektioner. Parkour erbjuder en möjlighet för barn att spontant utöva idrott, även under korta rastperioder på 15 minuter.

Kontakta oss